Eurobank a inregistrat pierderi de 1,15 miliarde de euro in 2013

Data publicarii: 04-03-2014 | Finante-Banci

Eurobank, al treilea grup bancar elen, a inregistrat anul trecut pierderi de 1,15 miliarde de euro ca urmare a majorarii provizioanelor pentru credite neperformante, transmite Reuters.

Bancile grecesti sunt grav lovite de cresterea creditelor neperformante, dupa sase ani de recesiune si o rata a somajului de 28%, cumulata cu o scadere a depozitelor pe masura ce deponentii si-au scos banii din banca sau i-au trimis peste hotare pe fondul ingrijorarilor cu privire la stabilitatea sistemului bancar elen.

Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a precizat ca anul trecut si-a majorat provizioanele pana la 660 milioane de euro pe masura ce creditele neperformante au urcat pana la 29,4% din portofoliu, de la 27,7% la finele celui de al al treilea trimestru.

'Continuam cu curatarea si intarirea bilantului prin derularea unei politici de provizioane conservatoare', a declarat directorul general de la Eurobank, Christos Megalou.

Eurobank este singura mare banca greceasca recapitalizata in intregime cu fondurile de la stat. In prezent statul elen controleaza 95% din actiunile Eurobank, dupa ce banca a fost recapitalizata cu resurse de la fondul elen de stabilitate financiara (HFSF).

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: