Jumatate din firmele romanesti au venituri anuale de maxim 65.000 de euro

Data publicarii: 11-03-2014 | Finante-Banci

 Peste 435 mii din cele 971 mii de companii active la sfarsitul anului trecut sunt incadrate ca microintreprinderi. La aceeasi data, numarul societatilor inregistrate ca platitoare de impozit pe profit - neinsemnand ca toate platesc impozit, putand avea pierderi - era de 220 mii. La finalul lui 2012, numarul acestora era de peste jumatate de milion. Schimbarea statistica s-a produs odata cu obligatia firmelor cu venituri de pana in 65.000 euro anual de a se inregistra ca microintreprinderi si de a plati impozit de 3%.


In afara de cifra de afaceri, alte criterii pentru microintreprinderi sunt realizarea de venituri din alte activitati decat cele din domeniile bancar, asigurari si reasigurari, piata de capital, jocuri de noroc, consultanta si management. Din 2014, veniturile din consultanta si management pot fi de cel mult 20% din totalul veniturilor.


Obligatia a dezavantajat multe companii care, anterior prevederii, erau inregistrate la impozitul pe profit, dar nu plateau nimic la buget din cauza pierderilor.


SURSA: Capital


Ultimele stiri pe BankNews.ro: