Bancile o duc mai bine decat inainte de criza

Data publicarii: 11-03-2014 | Finante-Banci

Criza economica si contractia pietei bancare nu au insemnat o restrangere unifor­ma a afacerilor institutiilor de credit de pe piata, dimpotriva, unele au fost suficient de bine pozitionate pentru a profita de conjunctura creata pentru a castiga cota de piata.

Potrivit datelor disponibile, aproape jumatate din bancile de pe piata au reusit ca la sfarsitul lui 2013 sa inregistreze cote de piata mai mari decat in 2008, insa numai sase au atins cresteri semnificative, de peste un punct procentual.

„Castigatoarea“ celor cinci ani de criza este Banca Transilvania, care a crescut de la 5,4% la aproape 9% din activele sistemului, cu amendamentul ca aproape 28% din activele bilantiere erau titluri de stat la sfarsitul lui 2013.

Pe locul al doilea in clasamentul cresterii cotelor de piata in perioada de criza este banca de stat CEC Bank, care a stationat insa anul trecut la nivelul de 7,4% atins in 2012, in conditiile in care a fost nevoita sa-si ajusteze portofoliul impresionant de titluri de stat pe care il acumulase.

Continuarea, pe ZF

Ultimele stiri pe BankNews.ro: