Guvernatorul Bancii Ciprului a demisionat din functie

Data publicarii: 11-03-2014 | Finante-Banci

Demisia sa a fost acceptata de presedintele Nicos Anastasiades, iar Demetriades va mai ramane in functie pana pe 10 aprilie.

Anastasiades anuntase in septembrie anul trecut ca ar putea cere Curtii Supreme sa decida daca Demetriades, numit de fosta administratie prezidentiala, poate fi concediat.

Tensiunile dintre cei doi au durat luni de zile si au devinit un conflict deschis atunci cand Anastasiades a fost ales presedinte al Ciprului, acum un an.

Demetriades nu a dezvaluit motivul demisiei, dar doua surse apropiate situatiei au declarat ca acesta si-a prezentat demisia ministrului de Finante Haris Georgiades, aflat la reuniunea Eurogroup de la Bruxelles.

O sursa care a vazut scrisoarea de demisie a spus ca Demetriades a citat motive familiale si personale, precum si dificultati in colaborarea cu board-ul bancii centrale.

Demetriades a fost numit in mai 2012, pentru un mandat de cinci ani, de catre presedintele de atunci, Demetris Christofias, un comunist blamat pentru politicile care au dus Ciprul aproape de un colaps economic.

Continuarea, pe Mediafax

Ultimele stiri pe BankNews.ro: