Rezultate slabe pentru divizia regionala a Allianz

Data publicarii: 11-03-2014 | Finante-Banci
In 2013, divizia pentru Europa Centrala si de Est a gigantului din asigurari a inregistrat venituri totale in valoare de 3,5 miliarde de euro, cu 4,6% mai scazute decat nivelul aferent anului anterior.

Scaderea este si mai impresionanta atunci cand vine vorba de profitul operational, care s-a prabusit cu  13,4 procente, pana la 252 milioane de euro, principala cauza fiind cresterea costurilor cu daunele auto pe piata din Rusia. De asemenea, nivelul total al primelor pe segmentul asigurarilor de viata si sanatate s-a situat la 913 milioane de euro in anul 2013, comparativ cu 1.176 milioane de euro in anul anterior, ceea ce ce arata o scadere de 22,4 procente. Aceasta evolutie a fost cauzata in mare de schimbarile legislative din Polonia, de la inceputul anului 2013, care au condus la o scadere de 210 milioane de euro pentru produse de investitii tip depozit, partial compensata de campaniile de succes pentru produsele de investitie cu prima unica din Ungaria. 

 “Performantele solide de pe segmentele asigurarilor generale, administrarii activelor si fondurilor de pensii, nu au putut compensa scaderea nivelului primelor pe segmentul asigurarilor de viata si sanatate”, se arata intr-un comunicat publicat astazi de Allianz. 

Potrivit cifrelor prezentate de companie, nivelul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale in anul 2013 in tarile Europei Centrale si de Est a atins nivelul de 2.477 milioane de euro, comparativ cu valoarea de 2.393 milioane de euro in anul anterior. Aceasta valoare corespunde unei cresteri de 3,5%. 

“Majoritatea pietelor din ECE sunt aproape de saturare si rezultatele noastre din acest an de pe segmentul asigurarilor generale reflecta aceasta evolutie. Prin urmare, focusul pentru a merge mai departe,va fi similar cu cel al altor piete dezvoltate: o disciplina stricta a subscrierilor, imbunatatirea eficientei operationale si a serviciilor oferite clientilor”, a comentat Manuel Bauer, membru al boardului Allianz SE, responsabil pentru pietele in dezvoltare.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: