Fondurile private de investitii au batut dobanda la banca

Data publicarii: 13-03-2014 | Finante-Banci

Plasamentele neconventionale precum actiunile companiilor aurifere si pariul pe valute si indici bursieri straini le-au adus cele mai mari randamente fondurilor private de investitii, de pana la 10% in doua luni.

Cel mai ridicat randament pe primele doua luni din an este de 10,18% si a fost obtinut de fondul inchis de actiuni iFond Gold care investeste in actiunile companiilor din sec¬torul minier aurifer. Pe locurile urmatoare se afla fon¬du¬rile inchise Hermes si Matador, administrate de societatea Atlas Asset Management. Fondul Hermes a marcat un ran¬d¬a¬ment de 5,8% in primele doua luni, iar Matador-un plus de 2,9%. In acelasi interval, bursa de la Bucuresti a scazut cu 2%, iar un depozit bancar ar fi adus o dobanda de circa 0,7%.

„Am adoptat o structura echilibrata a activului, cu o distributie relativ egala pe actiuni blue chip listate pe BVB, indici bursieri externi, eurobonduri romanesti, titluri de stat si valute“, a spus Dragos Balaci, presedintele Atlas Asset Management, administratorul celor doua fonduri.

Fondurile inchise de investitii se adreseaza investitorilor ca¬lificati si cu disponibilitati financiare ridicate.

SURSA: ZF


Ultimele stiri pe BankNews.ro: