RCA a tinut piata asigurarilor pe linia de plutire

Data publicarii: 14-03-2014 | Finante-Banci

Companiile de asigurari au vandut anul trecut polite de 8,3 mld. lei (circa 1,9 mld. euro), nivel cu numai 30 mil. lei peste cel inregistrat in 2012, piata fiind sustinuta pe linia de plutire doar de incasarile din asigurari auto obligatorii, care au crescut cu 15%, potrivit datelor ASF. Asi¬gurarile de viata s-au prabusit cu 8%, aceasta fiind prima scadere din 2009 incoace.

Subscrierile din asigurari generale au crescut cu 3% si au ajuns la 6,6 mld. lei, mai mult de o treime din veniturile pe acest segment fiind obtinute din vanzarea de polite RCA. Asigurarile auto facultative (Casco) au scazut in acelasi timp cu 6% si au ajuns la 1,8 miliarde de lei. Asigurarile au scazut anul trecut in ciuda cresterii economice robuste, de 3,5%, iar jucatorii din piata spun ca nici 2014 nu se contureaza ca un an pozitiv. “Nu vad o reflectare a cresterii economice in asigurari. Cred ca si anul acesta vom vedea o stagnare“, spune Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR.

Companiile de asigurari au achitat in 2013 despagubiri cu o valoare cumulata de 4,9 mld. lei, adica un minus de aproape 5% fata de anul anterior. Cea mai mare parte este reprezentata de despagubirile achitate pe segmentul asigurarilor generale, respectiv de 4,2 mld. lei.

SURSA: ZF


Ultimele stiri pe BankNews.ro: