Profitul Bundesbank a crescut cu 600% in 2013

Data publicarii: 14-03-2014 | Finante-Banci

Banca centrala a Germaniei (Bundesbank) a anuntat joi ca anul trecut a realizat un profit net peste asteptari de 4,6 miliarde de euro, care va fi transferat in totalitate in conturile Guvernului, transmite AFP.

Este vorba de o cifra de aproape sapte ori mai mare decat profitul net de 664 milioane de euro inregistrat in 2012 si, de asemenea, cel mai bun rezultat al Bundesbank dupa profitul de 6,3 miliarde de euro realizat in 2008.

Presedintele Bundesbank, Jens Weidmann, a explicat ca aceasta majorare de aproape sapte ori a profitului, in pofida dobanzilor reduse, se datoreaza faptului ca Banca nu a mai constituit anul trecut noi provizioane de risc. 'Situatia de risc s-a mai diminuat', a spus Weidmann. Acesta a adaugat insa ca pentru moment Bundesbank nu intentioneaza sa-si reduca provizioanele, care se situeaza la 14,4 miliarde de euro, 'in conditiile in care dobanzile reduse inseamna ca este posibil ca Bundesbank sa inregistreze un profit mai mic in 2014, ceea ce inseamna reducerea resurselor financiare disponibile', a spus Weidmann.

Presedintele Bundesbank a mentionat, de asemenea, impactul negativ al scaderii pretului aurului, in conditiile in care rezervele Bundesbank sunt evaluate in prezent la 88,1 miliarde de euro, cu o treime mai putin decat in urma cu un an. In prezent, Bundesbank este in mijlocul unui proces de repatriere a lingourilor de aur pe care le are depozitate la New York si Paris. Pana in 2020 jumatate din rezervele de aur ale Germaniei, aproximativ 3.400 de tone, ar urma sa fie depozitate in Germania.

SURSA: Economica


Ultimele stiri pe BankNews.ro: