S-au vandut 10% din Carpatica. Isi imparte Carabulea actiunile?

Data publicarii: 17-03-2014 | Finante-Banci

Un pachet de 313 milioane de actiuni ale Bancii Carpatica (BCC), reprezentand 9,95% din capital, a fost transferat vineri pe bursa prin doua tranzactii speciale in valoare de 19,6 mil. lei (4,35 mil. euro). Vanzatorul nu a fost raportat, dar in piata se vor¬beste ca ar putea fi vorba despre Ilie Carabulea sau Corneliu Tanase, principalii actionari ai bancii, care controleaza impreuna 57% din actiuni.

Tranzactiile au venit la doar o zi dupa ce Banca Nationala a Romaniei le-a suspendat celor doi drepturile de vot in AGA de la Carpatica, din cauza ca nu ar mai indeplini criteriile de reputatie prevazute de regulamentele BNR pentru a fi actionari semnificativi la o banca din Romania.

Inca de atunci au inceput sa circule zvonuri privind intentia lui Carabulea de a transfera actiunile unor persoane apropiate, astfel incat sa nu piarda controlul in AGA de la Carpatica.

Carabulea si Tanase au convocat adunarea generala extraordinara a actionarilor la Carpatica pentru data de 12 aprilie, avand pe ordinea de zi realizarea unor schimbari in conducerea bancii, respectiv in Consiliul de Supraveghere si Directorat.

Directoratul bancii, condus de belgianul Johan Gabriels, a adaugat pe ordinea de zi un punct in care cere imputernicirea actionarilor pentru realizarea unei fuziuni cu alta banca locala.

Continuarea, pe ZF.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: