DBS a cumparat operatiunile asiatice de private banking ale Societe Generale

Data publicarii: 17-03-2014 | Finante-Banci

DBS Group Holdings, cea mai mare banca din Asia de Sud-Est, a anuntat luni ca a ajuns la un acord in vedere preluarii operatiunile asiatice de private banking ale Societe Generale pentru 220 milioane de dolari (158 milioane de euro), transmite Reuters.

Societe Generale devine cea de treia mare institutie financiara globala care decide sa se separe de operatiunile de private banking din Asia, dupa Bank of America si ING Groep. O parte din bancile occidentale au inceput sa-si reduca prezenta pe piata de private banking din Asia ca urmare a crizei financiare dar si a inaspririi cerintelor de reglementare care le impun sa aiba o baza de capital mai mare pe pietele domestice.

'Aceasta tranzactie va accelera ambitia DBS de a deveni unul din cei mai importanti gestionari de averi din Asia, crescand activele sub administrare cu peste 20%', a informat DBS Bank intr-un comunicat.

Conform acordului anuntat luni, DBS va prelua diviziile Societe Generale de gestionare a averilor din Singapore si Hong Kong, precum si o parte din operatiunile sale fiduciare. Vanzarea ar putea sa aiba un impact pozitiv asupra profitului net si raportului de capital al Societe Generale.

In ultima perioada banca franceza a decis sa-si vanda o serie de active din Japonia si America de Nord, in conformitate cu strategia sa de reducere a costurilor si de imbunatatire a profitabilitatii. In 2013, grupul nipon Sumitomo Mitsui Banking a cumparat activitatile de private banking din Japonia ale Societe Generale, pretul tranzactiei nefiind facut publicitatii.

Continuarea, in Capital

Ultimele stiri pe BankNews.ro: