Banca Transilvania, cea mai buna banca din Romania - Global Finance

Data publicarii: 18-03-2014 | Finante-Banci

Revista Global Finance a acordat grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International titlul de cea mai buna banca de pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est in 2014, in timp ce Banca Transilvania a fost desemnata drept cea mai buna banca din Romania, informeaza un comunicat de presa.

Pe baza opiniilor unor analisti din industria bancara, directori de companii si firme de consultanta, editorii Global Finance au selectat cea mai buna banca de pe pietele emergente din regiunea CEE precum si cea mai buna banca din 21 de tari din regiunea CEE.

'Confruntate cu o incetinire a cresterii economice si cu piete volatile, aceste banci sunt performeri de top in pofida unor conditii dificile', a declarat directorul Global Finance, Joseph Giarraputo. 'Bancile premiate de Global Finance ar putea sa nu fie cele mai mari sau cele mai vechi, insa sunt cele mai bune in focalizarea produselor si ofertelor pe pietele specifice pe care le deservesc', a adaugat Giarraputo.

Printre criteriile utilizate pentru desemnarea castigatorilor se numara cresterea activelor, profitabilitate, relatii strategice, serviciile catre clienti, preturi competitive si produse inovative. In plus, pentru prima data, a fost derulat un sondaj in randul cititorilor pentru a creste acuratetea rezultatelor.

SURSA: Economica


Ultimele stiri pe BankNews.ro: