Sanctiuni minime in cazul Harinvest. Clientii au ramas cu banii furati

Data publicarii: 19-03-2014 | Finante-Banci

Intr-un caz in care clientilor unei firme de brokeraj le-au disparut din conturi actiuni de peste 10 milioane lei, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sanctiuni minime impotriva celor implicati in scandal.

Luni, Autoritatea de Supra¬veghere Financiara (ASF) a „clasat“ cazul Harinvest dictand amenzi impotriva conducerii Depozitarului Central si a firmei de brokeraj Broker Cluj si sesizand procurorii DIICOT (Di¬rectiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Te¬ro¬rism) privind fapte de manipulare a pie¬tei de capital comise de angajati ai BCR.

Pagubitii susin ca ASF nu a sanctionat insa deloc BCR, care a fost principalul partener de tranzactionare al Harin¬vest si care a ajutat firma de brokeraj din Ramnicu Val¬cea sa-si ascunda timp de un an si juma¬tate problemele financiare, care au condus in noiembrie 2013 la furtul banilor si actiunilor din conturile clientilor. Clientii pagubiti de la Harinvest sunt revoltati de sanctiunile date de ASF in acest caz, considerand ca BCR ar fi, alaturi de Harinvest, principala responsabila pentru furtul banilor si actiunilor din conturile lor. Ei au pierdut peste 10 milioane de lei.

Continuarea, in ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: