Fondul Proprietatea va cauta investitori la Londra

Data publicarii: 19-03-2014 | Finante-Banci

Franklin Templeton, managerul Fondului Proprietatea, a decis sa caute cerere pentru titlurile companiei pe piata din Londra, unde spera sa ajunga, prin listare secundara, pana la finele anului

Dupa mai bine de doi ani de discutii legate de listarea secundara a Fondului Proprietatea la Bursa din Varsovia, Administratorul Fondului a decis sa recomande listarea la Bursa din Londra. Influenta noilor actionari semnificativi americani este vizibila in aceasta schimbare de optica a conducerii FP, insa decizia poate fi pusa si pe seama problemelor care par a exista intre depozitarul de la Bucuresti si cel de la Varsovia.

Franklin Templeton Investment Management, administratorul de fond, a recomandat actionarilor listarea pe piata Specialist Fund Market de la Bursa de Valori din Londra, iar in acest scop a si selectat un consortiu de banci de investitii care sa ofere sprijin in proiect, respectiv Jefferies International Limited ca unic consultant financiar din Marea Britanie, impreuna cu BRD Société Générale si Swiss Capital drept consultanti locali si Clifford Chance Badea drept consultant juridic. O decizie din partea actionarilor urmeaza a fi luata in AGA din 28 aprilie.

Managerul Fondului argumenteaza recomandarea prin informatiile primite de la investitorii institutionali internationali cu care s-a intalnit, in principal cei din SUA, Canada si Marea Britanie. Londra este, acum, considerata cea mai buna optiune pentru cresterea bazei de investitori straini si a acoperirii in rapoartele de analiza independente ale analistilor. De asemenea, se cauta obtinerea unei cereri suplimentare de actiuni, astfel incat sa se majoreze valoarea Fondului.

„Listarea de la Bursa din Londra va fi una tehnica si nu se vor emite actiuni noi, iar pretul de referinta va fi cel de la Bucuresti“, spune Greg Konieczny, managerul Fondului. Tranzactionarea de actiuni intre Londra si Bucuresti se va realiza prin intermediul Depositary Interests (DI); mai exact, un depozitar inregistrat la Londra va face legatura intre cele doua piete, cu ajutorul unui costode de la Bucuresti.

Continuarea, in Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: