Declaratiile lui Daianu dupa prezentarea sa la DNA

Data publicarii: 20-03-2014 | Finante-Banci

 Presedintele interimar al Autoritatii de Supraveghere Financiara, Daniel Daianu, a declarat miercuri ca nu stia de OUG despre care DNA spune ca ar fi fost data pentru a favoriza interesele ASF, insa stia ca exista in Parlament "o legislatie care trebuia sa fie modificata".

Declaratia a fost facuta de Daianu dupa ce a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie, timp de aproximativ trei ore si jumatate, in calitate de martor, in dosarul "Carpatica", in care sunt cercetati fostul sef al ASF Dan Radu Rusanu, Ilie Carabulea, Laura Chitoiu, Marian Mirzac si Radu Mustatea.

Daianu a precizat ca legislatia urma sa fie schimbata "pentru ca erau probleme legate de incompatibilitati, chiar de conflicte de interese, de ceea ce asigura eligibilitatea unei persoane din punct de vedere profesional".

Presedintele interimar al Autoritatii de Supraveghere Financiara a adaugat ca el nu a semnat un angajament de confidentialitate, despre care exista informatii ca ar fi fost impus angajatilor ASF, imediat dupa demararea anchetei in cazul Laurei Chitoiu.

"Eu nu semnez un asemenea acord de confidentialitate, un asemenea angajament. Acest angajament este semnat de fiecare lucrator din ASF atunci cand vine la aceasta institutie. Sunt persoane care au facut parte din cele trei entitati comasate si care nu au semnat acel angajament, desi si aici trebuie sa nuantez. Dupa ce a avut loc o evaluare si au fost validate anumite persoane care au facut parte din fostele trei entitati, exista noi pozitii. Pentru noile pozitii au semnat acest angajament aceste persoane", a precizat Daniel Daianu.

Continuarea, in ZF.