Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn caută 2 mld. dolari pentru investiţii

Data publicarii: 20-03-2014 | Finante-Banci

Fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn intenţionează să atragă 2 miliarde de dolari pentru un fond de hedging, iar în prezent se află în China pentru a convinge investitori, a anunţat firma acestuia LSK & Partners, prezentă şi în România printr-un birou al diviziei de administrare de active.

Strauss-Kahn va administra fondul împreună cu fiica sa, Vanessa Strauss-Kahn, de profesie economist, potrivit Reuters.

"China joacă şi va juca un rol predominant în acest fond", a declarat pentru Reuters directorul operaţional al LSK & Partners, Mohamad Zeidan.

Fondul aşteaptă avizul autorităţilor de reglementare din Luxemburg înainte de a încasa banii de la eventualii clienţi, a spus el.

China, cu un număr ridicat de investitori instituţionali şi peste 640.000 de milionari în 2012, potrivit unui studiu Capgemini - RBC Wealth, este văzută ca o sursă importantă de capital pentru fondurile de hedging.

Strauss-Kahn a preluat anul trecut conducerea firmei de investiţii Anatevka, din Luxemburg, numele acesteia fiind schimbat ulterior în Leyne, Strauss-Kahn & Partners (LSK & Partners) pentru a reflecta prezenţa analistul financiar Thierry Leyne şi pe cea a fostului şef al FMI. Fondul de hedging al firmei se va baza pe analizele economice, financiare şi politice ale lui Strauss-Kahn.

Continuarea, in ZF.