Credit Agricole vrea să-şi majoreze profitul net cu 60% în 2016

Data publicarii: 20-03-2014 | Finante-Banci

Banca franceză Credit Agricole, prezentă şi pe piaţa din România, are ca obiectiv majorarea profitului net cu 60%, la peste patru miliarde de euro în 2016, datorită reducerilor de costuri, transmite Reuters.

Credit Agricole va reduce costurile cu 520 milioane de euro în următorii trei ani pentru a majora rentabilitatea capitalului tangibil (ROTE) la 12% în 2016, de la 9,3% în 2013.

Planul băncii este în linie cu estimările analiştilor, care se aşteaptă ca în următorii ani Credit Agricole să-şi reducă costurile şi să ţină sub control provizionale, pentru a-şi îmbunătăţi profitabilitatea.

Banca are ca obiectiv o creştere anuală a veniturilor de 3% între 2014 şi 2016, cel mai semnificativ avans urmând să vină de la diviziile de retail, de gestionare a activelor şi de asigurări.

'Italia este a doua cea mai mare piaţă a noastră. Suntem încrezători în capacitatea diviziei italiene Cariparma de a se redresa şi de a controla riscurile', a declarat directorul general al Credit Agricole, Jean-Paul Chifflet.

De asemenea banca estimează o creştere profitabilă în Polonia, Ucraina, Maroc şi Egipt.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al Credit Agricole ar urma să crească la peste 10,5% până în 2016.

Luna trecută, Credit Agricole a anunţat că în 2013 a înregistrat un profit net peste aşteptări de 2,50 miliarde de euro, revenind pe plus după doi ani consecutiv de pierderi şi deprecieri masive de active.

Continuarea, pe Economica.