Banca Romaneasca creste puternic pe zona de IMM. Neperformantele s-au stabilizat

Data publicarii: 24-03-2014 | Finante-Banci

Banca Romaneasca, detinuta de grupul elen NBG, si-a majorat anul volumul de credite noi acordate IMM-urilor cu circa 35%, in timp ce creditele neperformante pe aceasta zona s-au stabilizat, a declarat Cosmin Calin, directorul executiv al Banca Romaneasca

Oficialul Banca Romaneasca nu a oferit prea multe detalii cu privire la performanta financiara a bancii in 2013, in conditiile in care banca nu si-a publicat inca rezultatele financiare. In schimb, banca mama a revenit pe profit anul trecut, pe fondul imbunatatirii situatiei economice in Grecia.

In ceea ce priveste plasamentele IMM-urilor, acestea nu au fost anul trecut mai dispuse sa constituie depozite, tinand cont ca companiile de acest calibru ai lichiditati reduse. In genral sunt depozite pe termen scurt, overnight sau maximum o luna.

Pe zona de companii mari, insa, Banca Romaneasca a consemnat o crestere a depozitelor constituite, datorita dobanzilor mai ridicate pe parcursul lui 2013.

Cosmin Calin subliniaza insa ca in acest an se observa deja o rocada catre depozitele in valuta, datorita scaderii semnificative a indicelui ROBOR.

"Tinand cont ca s-au apropiat foarte mult dobanzile dintre euro si leu, companiile au inceput sa se orienteze pe moneda europeana".

Continuarea, pe Wall-Street.










Ultimele stiri pe BankNews.ro: