Aviva vinde divizia din Turcia catre EMF Capital Partners

Data publicarii: 25-03-2014 | Finante-Banci

Grupul britanic Aviva Plc a anuntat marti vanzarea diviziei de asigurari generale din Turcia, Aviva Sigorta, catre un consortiu de fonduri de private equity condus de EMF Capital Partners, pentru o suma care nu a fost data publicitatii, transmit Dow Jones Newswires si Reuters.

Asiguratorul britanic Aviva a explicat ca vanzarea face parte din strategia sa de a se concentra pe afacerile care genereaza profituri atractive. Tranzactia urmeaza sa fie supusa aprobarii autoritatilor de reglementare si ar urma sa fie finalizata in primul semestru din 2014.

Grupul britanic a dat asigurari ca divizia de asigurari de viata si de pensii din Turcia, AvivaSA, nu va fi afectata in urma acestei tranzactii.

Luni, actiunile Aviva au inchis la 476 penny la bursa de la Londra, evaluand compania la 14,04 miliarde de lire sterline (23,15 miliarde de dolari).

Aviva si-a vandut in 2012 operatiile de asigurari de viata din Romania, Ungaria si Cehia rivalei americane Metlife, ca parte a planului de a se reprofila pe pietele unde obtine cele mai mari venituri. Analistii sustin ca, alaturi de Asia de Sud-Est, Europa Centrala si de Est reprezinta una din regiunile cele mai promitatoare pentru asiguratori, datorita cresterii economice solide si a unei piete a serviciilor financiare slab dezvoltate.

SURSA: Economica