Scaderea dobanzilor impinge Ministerul Finantelor sa se imprumute mai mult

Data publicarii: 26-03-2014 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor a atras 580 de milioane de lei prin vanzarea de titluri de stat cu scadenta in iunie 2021, prin doua licitatii organizate luni si marti, suma fiind cu 70% peste nivelul indicat initial. Finantele au incercat astfel sa beneficieze de actuala perioada in care randamentele platite au ajuns la minime istorice.

La operatiunea de luni, Finantele au atras 535 de milioane de lei, cu 78% peste valoarea programata a operatiunii, depasind astfel suma indicativa pentru prima data in ultimele doua luni. Trezoreria a acceptat un cost mediu de finantare de 5,29% pe an, care a fost acordat si la licitatia suplimentara de marti.

La licitatia suplimentara statul a imprumutat 45 milioane de lei, in cadrul unei licitatii suplimentare la care investitorii au indicat doar suma pe care sunt dispusi sa o plaseze in titluri de stat, nu si randamentul tintit. Trezoreria a primit oferte de subscriere in suma de 45 milioane lei, similara valorii programate a licitatiei. La licitatia de luni, bancile au plasat ordine de subscriere de 899 milioane de lei. Ieri, ordinele de subscriere au fost plasate prin intermediul a 5 dealeri primari, fata de 9 cati au participat la licitatia principala de luni.

Continuarea, in ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: