Cine este Misu Negritoiu

Data publicarii: 26-03-2014 | Finante-Banci

Misu Negritoiu, 64 de ani, este unul dintre cei mai titrati bancheri locali, avand in spate o cariera care imbina pozitii de conducere atat in sectorul public cat si in domeniul privat.

El a fost director general al ING Bank Romania pana in 2012, iar in prezent ocupa postul de presedinte al bancii. ING Bank este a saptea banca dupa active din Romania.

De-a lungul carierei, Negritoiu s-a facut remarcat si prin pozitiile critice pe care le-a avut la adresa politicii duse  de Banca Nationala. Una dintre cele mai cunoscute polemici publice avute cu BNR a fost cea legata de deprecierea leului din 2008, pe care Banca Nationala a pus-o in seama unui atac speculativ. Intr-o opinie publicata in Ziarul Financiar din 16 mai 2013, Negritoiu critica o serie de consideratii facute de Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului, in cartea sa "Politica Monetara: Ipostaze Neconventionale“ in capitolul despre „Lichiditate, atacul speculativ din octombrie 2008 si reputatia bancii centrale“.

Negritoiu este economist, absolvent al Facultatii de Comert Exterior, ASE. A absolvit si Facultatea de Drept, Universitatea de la Bucuresti. A fost ministru de stat pentru coordonare, strategie si reforma (1992-1993). El a fost deputat in legislatura 1996 - 2000.

In mai 1997, Negritoiu a demisionat din Parlament si a trecut in sectorul privat, la banca anglo-olandeza ING Barings, cu functia de corporate finance manager. In anul 1999 este promovat ca vicepresedinte si director general adjunct al bancii ING Romania. La 1 august 2006, Negritoiu a preluat pozitia de director general al ING Bank Romania si de presedinte al Comitetului pe Tara al ING Romania, grup financiar care include banca ING Bank Romania, compania de asigurari de viata si pensii ING Asigurari de Viata (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease si societatea de investitii imobiliare ING Real Estate Investment Management.

Continuarea, pe ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: