Cine mai are 1 mld. euro pentru birouri si malluri

Data publicarii: 28-03-2014 | Finante-Banci

Numarul dezvoltatorilor activi din piata imobiliara comerciala - birouri, malluri si spatii logistice – se subtiaza pe masura ce o serie de noi proiecte sunt date in folosinta, iar dificultatile de finantare intarzie revenirea in piata a altor investitori. Totusi, o serie de grupuri, care au, de cele mai multe ori, surse alternative de finantare, au in lucru proiecte de aproape un miliard de euro, o felie destul de importanta din piata constructiilor.

NEPI, Sonae Sierra, Immochan, Skanska, Globalworth si AFI Europe sunt la ora actuala singurii investitori care au in lucru fiecare proiecte comerciale cu o valoare mai mare de 50 de milioane de euro, in conditiile in care majoritatea oraselor din tara sunt saturate de malluri, iar in Bucuresti sunt peste 300.000 mp de birouri goale.

Intr-o astfel de piata, bancile se feresc sa dea bani pentru noi proiecte imobiliare, astfel ca acesti investitori isi risca in cele mai multe cazuri propriile fonduri deoarece cred ca pot gasi chiriasi pentru cladirile pe care le construiesc. Totodata, ei vor sa profite de costurile mai mici cu terenurile, manopera si materialele de constructii, precum si de pasivitatea celorlalti investitori din aceasta perioada.

Continuarea, in ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: