Care sunt cele mai detestate firme din Romania

Data publicarii: 02-04-2014 | Finante-Banci

Doar unul din cinci romani are o relatie apropiata cu firma de asigurare, in timp ce, pentru jumatate dintre clienti, numele asiguratorului nu are nicio importanta. Asigurarile reprezinta singura ramura financiara unde exista un segment clar definit de clienti care urasc companiile.

Firmele de asigurare din Romania sunt departe de a avea o imagine buna in ochii propriilor clienti, in ciuda faptului ca afacerile lor ar trebui sa se bazeze tocmai pe incredere. Potrivit unui studiu realizat de Gfk, pentru unul din doi clienti ai asiguratorului, numele firmei nu are nicio importanta.

Mai mult, aproximativ 6% dintre persoanele chestionate au spus ca firma de asigurare le este dusman, in timp ce doar 20% spun ca au o relatie stransa cu firma de asigurare. Studiul face referire la politele de viata si de sanatate, produse care presupun o relatie pe termen lung intre companie si client.

„Pentru prima oara s-a conturat atat de clar un segment al dusmanilor. Am rulat acest instrument pe piata auto, banking sau farma si pe niciuna dintre ele nu am avut un segment de relatii atat de intens negative", apreciaza Simona Dan, Market Strategy Advisor la GFk Romania.

Din sondajul GfK rezulta ca asiguratorii care au cele mai calde si pozitive relatii cu clientii (prieteni vechi si cercul social) sunt ING Asigurari (46%), Allianz Tiriac (37%), BCR Asigurari (23%), Generali si Metropolitan (cu cate 22%), Carpatica Asig si Omniasig (cu cate 19%). La polul opus, al celor mai „dusmanite" companii se afla Astra, BRD Asigurari si Euroins, fiecare cu 10% opinii strict negative.

Continuarea, pe Economica.