Cine salveaza economia Romaniei - analiza Garanti Bank

Data publicarii: 02-04-2014 | Finante-Banci

Consumul intern si investitiile vor compensa, in 2014, scaderile din agricultura si din sectorul exporturilor. Totusi, economia va creste ceva mai lent decat in 2013, releva o analiza a Garanti Bank

Constructiile si comertul adica domeniile care au suferit cel mai mult de la debutul crizei sunt asteptate sa revina pe crestere de anul acesta,  in timp ce motoarele economiei pe timp de criza, exporturile si agricultura, vor inregistra scaderi, releva o analiza a Garanti Bank.

Per ansamblu, Produsul Intern Brut este asteptat sa creasca cu aproximativ 2,6%, ceva mai lent decat in 2013 cand economia Romaniei a avut un avans de 3,25%.  Potrivit analizei, o serie de sectoare prezinta indici favorabili privind evolutia intregii economii. Spre exemplu, se estimeaza redresarea segmentului constructiilor, care beneficiaza si de cresterea absorbtiei fondurilor europene pentru proiectele de infrastructura.

Comertul este un alt sector care ar trebui sa aduca o contributie pozitiva in 2014. “Consumul privat arata primele semnale de imbunatatire, pe masura ce puterea de cumparare creste, datorita inflatiei scazute si a finantarii mai ieftine in moneda locala. “, arata raportul coordonat de Rozalia Pal, economistul sef al bancii.

Continuarea, pe Economica.