Cati bani trebuie sa dai ca sa poti sa vinzi asigurari

Data publicarii: 03-04-2014 | Finante-Banci

Persoanele care doresc sa lucreze in distributia produselor de asigurare sunt obligate sa prezinte un certificat de calificare profesionala in domeniul asigurarilor. Acesta se poate obtine doar in urma sustinerii unui examen organizat de Institutul de Management in Asigurari, dupa frecventarea unor cursuri de profil exclusiv la furnizorii de programe educationale autorizati de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

De la 1 septembrie 2011, cei care intentioneaza sa lucreze in activitatea de distribuire a produselor de asigurare trebuie sa prezinte un certificat de calificare profesionala in domeniul asigurarilor. Certificatul respectiv reprezinta o conditie pentru cei care incheie pentru prima data un contract de munca, de mandat sau de intermediere in domeniul asigurarilor, potrivit normelor indomeniu referitoare la pregatirea profesionala.

Pana la acel moment, persoanele fizi¬ce care doreau sa devina agenti de asigurari trebuiau doar sa aiba diploma de bacalaureat, sa nu fi fost condamnate pentru infractiuni economi¬ce si sa incheie polita de asi¬gurare a raspunderii civile profe¬sio¬nale, calificarea facandu-se, de cele mai multe ori, chiar prin intermediul angajatorilor, care au tot interesul sa-si instruiasca forta de vanzari.

Cursurile de formare necesare in vederea sustinerii examenului pentru obtinerea certificatului de calificare in domeniul asigurarilor pot fi urmate doar la furnizorii autorizati in acest sens de ASF, prin intermediul Institutului de Management in Asigurari (IMA). In prezent, sunt autorizati un numar de 52 de astfel de furnizori, din care unii apartin unor societati de asigurare active pe piata.

Continuarea, in Capital.