BCE mentine dobanda de politica monetara la 0,25%

Data publicarii: 03-04-2014 | Finante-Banci

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la minimul record de 0,25%, unde se afla de la inceputul lunii noiembrie, decizia fiind anticipata de cei mai multi analisti consultati de Bloomberg.

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 0,25%, 0,75% si, respectiv, 0%", a informat banca printr-un comunicat.

Presedintele BCE, Mario Draghi, va sustine o conferinta de presa dupa anuntarea deciziei bancii.

Doar 3 dintre cei 67 de economisti consultati de Bloomberg au estimat oreducere a dobanzii BCE. Analistii Credit Agricole CIB si Danske Bank au anticipat scaderea ratei cheie la 0,15%, iar cei ai Goldman Sachs la 0,1%.

Zona euro continua sa fie afectata de o incetinire puternica a inflatiei, cu scaderi de preturi chiar in unele state, potrivit cotidianului britanic The Guardian. Rata inflatiei s-a situat la doar 0,5% in martie.

Directorul FMI, Christine Lagarde, a avertizat miercuri ca riscul "unei perioade de inflatie redusa, mai ales in zona euro", reprezinta o amenintare majora pentru stabilitatea globala.

SURSA: Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: