Pentru redresare, Astra Asigurari are nevoie de 110 milioane euro

Data publicarii: 08-04-2014 | Finante-Banci

Cele mai pesimiste estimari ale noastre legate de suma pe care actionarii Astra SA trebuie sa o aduca de acasa pentru a scapa de administrarea speciala au fost depasite de realitate. Conform zvonurilor, banuiam ca ar fi vorba de 300 milioane lei, adica 66 milioane euro, insa raportul Administratorului Special, KPMG Advisory, ne da suma de 490 milioane lei, adica 110 milioane euro.

Bani multi, chiar si pentru un miliardar precum Dan Adamescu. Suma totala ar trebui sa ajunga in conturile firmei intr-o perioada de cel mult un an, iar pentru perioada imediat urmatoare este nevoie de 70 milioane lei (aproximativ 15 milioane euro). Probabil ca suma de inceput va fi varsata in conturi de catre actionari, dar nu se stie daca Adamescu va accepta sa plateasca tot pentru a salva societatea de asigurare. In mod sigur exista si varianta vanzarii pachetului majoritar de actiuni al companiei, tranzactie prin care actionarii vor primi ceva bani chiar daca se scad toate sumele necesare redresarii.

Administratorul Special a efectuat o analiza diagnostic asupra situatiei financiare a Astra SA, care a avut drept scop, printre altele, identificarea masurilor necesare in vederea redresarii financiare a societatii. Planul de redresare a fost prezentat catre ASF in cadrul raportului depus de Administratorul Special in data de 25 martie 2014 si a fost aprobat in sedinta Consiliului ASF din 7 aprilie 2014.

Continuarea, pe Business Cover