BCR Asigurari ar putea iesi din actionariatul BCR Asigurari de Viata

Data publicarii: 16-11-2006
BCR Asigurari ar putea iesi din actionariatul BCR Asigurari de ViataActionarii societatii BCR Asigurari vor lua in discutie iesirea societatii din actionariatul companiei BCR Asigurari de Viata, precum si noua componenta a consiliului de administratie al societatii, a anuntat, joi, Monitorul Oficial. Actionarii BCR Asigurari vor discuta "propunerea de vanzare sau cesionare a celor 15.000 de actiuni detinute de catre BCR Asigurari SA la BCR Asigurari de Viata SA", se spune in Monitorul Oficial.

Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) BCR Asigurari, convocata pentru data de 4 decembrie 2006, va mai discuta propunerea numirii lui Mihail Tecau in functia de presedinte al consiliului de administratie al BCR Asigurari. Dan Mogos, Nicolae Danila, Constantin Rotaru si Mircea Purcarea sunt propusi pentru a ocupa fotoliile de membri ai consiliului de administratie.

De la 1 octombrie 2006, Mihail Tecau este noul presedinte-director general al BCR Asigurari, el ocupand, pana la acea data, functia de secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Nicolae Danila ocupa, in acest moment, functia de presedinte executiv al BCR, el fiind confirmat, recent, in aceasta functie, de catre Consiliul de supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), alaturi de doi dintre vechii vicepresedintii bancii, Danut Bunea si Jean Andronie, potrivit unui comunicat al Erste Bank din 19 octombrie 2006.

Actionarii societatii BCR Leasing IFN SA vor analiza si ei, la randul lor, vanzarea, catre Banca Comerciala Romana (BCR), a detinerii de 1% din actiunile BCR Asigurari de Viata si cumpararea de actiuni la o alta companie, in AGEA BCR Leasing IFN SA, convocata pentru data de 28 noiembrie 2006.

BCR Asigurari de Viata a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, o cifra de afaceri de 21 milioane lei (5,83 milioane euro), un profit brut de 2,64 milioane lei si a platit daune de 140.000 lei. BCR Asigurari de Viata a fost infiintata in 2005, de catre Banca Comerciala Romana (BCR), impreuna cu alte patru entitati afiliate. Capitalul social al companiei este de 21,93 milioane lei.

In acest moment, cea mai mare pondere in capitalul social al BCR Asigurari de Viata o detine BCR, cu 96% din actiuni, in timp ce BCR Asigurari, Financiara SA, BCR Leasing si BCR Securities au subscris cate 1% din actiuni.

Sursa: NewsIn