Adrian Marin, Generali: Un cutremur ar schimba regulile jocului in asigurari

Data publicarii: 14-04-2014 | Finante-Banci

Competitia puternica dintre asiguratorii de locuinte locali se va mentine si in 2014, intrucat in lipsa unor evenimente catastrofale majore, acest segment de business este profitabil. Riscul de cutremur insa, daca se produce, schimba regulile jocului, apreciaza Adrian Marin, responsabil sectiunea asigurari de bunuri si proprietati al UNSAR si CEO Generali Romania.

"Este importanta regandirea strategiei de pret pentru toate companiile tinand cont de preturile pe care le plateste fiecare companie pentru reasigurarea riscurilor de catastrofa, pentru a putea in caz de seism sa-si respecte obligatiile asumate.", a declarat Adrian Marin (foto).

Declaratiile au fost facute la o intalnire cu presa economica organizata de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania – UNSAR.

In anul 2013, valoarea primelor brute subscrise aferente asigurarilor property (asigurari facultative de locuinte) a fost de 1,3 miliarde lei, cu 8% mai mare fata de anul anterior. In ultimii 10 ani, segmentul si-a majorat veniturile de 3,2 ori, insa rareori a depasit 20% din totalul asigurarilor generale.

"Vorbim totusi de o piata destul de mica, de un maxim de 22% atins in 2011 sustinut de obligativitatea incheierii politelor pentru locuinte. Niciodata nu a reprezentat la nivel de piata un segment semnificativ dictat foarte mult de preturi. Trebuie sa privim rational ca 1,8-1,9 miliarde de euro emisi pe un an la nivel de piata, din care sub 20% sunt asigurari de locuinte, reprezinta o pondere destul de mica pentru a da importanta acestei piete.", a mai spus Adrian Marin.

Prima medie pe asigurari facultative, a scazut incepand cu 2011 substantial.

Continuarea, pe Wall-Street.