Presedintele Concurentei, in vizita la Ankara

Data publicarii: 16-11-2006
La invitatia autoritatii de Concurenta din Turcia, o delegatie a Consiliului Concurentei condusa de Mihai Berinde, presedintele autoritatii de concurenta, va efectua o vizita oficiala de lucru la Ankara, in perioada 16 -  17 noiembrie 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Obiectivul principal al vizitei il constituie intensificarea cooperarii bilaterale romano-turce in domeniul concurentei. Totodata, venind in intampinarea interesului manifestat de partea turca, se va folosi aceasta oportunitate pentru a prezenta atat experienta  dobandita de Consiliul Concurentei in negocierile de aderare la Uniunea Europeana cat si dinamica demersurilor intreprinse de autoritatea romana de concurenta, incepand cu anul 2004, care au contribuit in mod semnificativ la indeplinirea obiectivului Romaniei de aderare la UE la 1 ianuarie 2007.

"Am primit cu real interes aceasta invitatie si este un motiv de satisfactie pentru noi ca Romania se afla in pozitia de a impartasi unei tari candidate la aderare din experienta dobandita in negocierile cu Uniunea Europeana. Cooperarea interinstitutionala la nivel regional si international este deosebit de importanta pentru atingerea convergentei in aplicarea politicii de concurenta. In acelasi timp, aceasta este extrem de utila pentru intensificarea schimbului de experienta, a sustinerii reciproce cat si pentru continuarea unui dialog intens in ceea ce priveste cadrul legislativ si aplicarea acestuia, dialog atat de important pentru promovarea culturii concurentei si abordarea proactiva a politicii in domeniu", a declarat Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei.

Noua runda de discutii va prilejui schimbul de experienta interinstitutional in aplicarea si promovarea regulilor de concurenta. De asemenea, pe agenda de lucru sunt prevazute subiecte privind progresele inregistrate de cele doua tari in implementarea si promovarea politicii de concurenta, cele mai relevante cazuri in domeniul antitrust precum si modalitati de cooperare viitoare in beneficiul ambelor parti.

Mentionam ca aceasta vizita se inscrie in seria de actiuni derulate de autoritatile de concurenta din Romania si Turcia in baza protocolului de colaborare pe care presedintii celor doua institutii l-au semnat la Bucuresti, in decembrie 2005.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: