PPF Investments: Nu vindem actiunile Romexterra catre MKB

Data publicarii: 16-11-2006
Reprezentantii PPF Investments ii asigura pe toti actionarii bancii Romexterra ca nu vor vinde actiunile catre MKB, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Mai mult decat atat, PPF Investments solicita in continuare doua locuri in board-ul bancii Romexeterra. "Vrem sa clarificam faptul ca nici noi si nici cei in numele carora am achizitionat actiunile Romexterra, nu dorim sa vindem catre MKB. Am declarat in nenumarate randuri ca dorim sa ne implicam activ in managementul bancii si de aceea solicitam un numar de 2 sau 3 locuri in managementul bancii Romexterra. Inca nu am primit nici un raspuns de la reprezentantii Romexterra sau ai MKB," a declarat Michal Šušák, CEO al PPF Investments.  

Oferta PPF Investments pentru actiunile Romexterra este valabila pentru inca o zi, pana pe 17 noiembrie 2006. Cei care inca nu si-au vandut actiunile Romexterra mai au la dispozitie o zi pentru a incheia acorduri de vanzare-cumparare cu PPF Investments. Cei interesati se pot adresa biroului casei de avocatura Voicu & Filipescu SCA, din strada Stirbei Voda nr. 26-28, Bucuresti.

PPF Investments a lansat oferta pentru actiunile Romexterra pe 21 septembrie 2006. Pretul oferit a fost de 8 RON pe actiune, cu 33% mai mult decat pretul oferit de Demera Investments Ltd. care ulterior a vandut actiunile catre MKB. Oferta celor de la PPF Investments a fost foarte bine primita de catre actionari si, pana acum, PPF Investments a obtinut aproape 20% din actiunile Romexterra. 

"Vanzarea actiunilor catre PPF Investments este cea mai buna decizie pe care ar fi putut sa o ia un actionar Romexterra. Am facut intr-adevar o alegere buna si sunt convins ca Romexterra poate si trebuie sa beneficieze de experienta celor de la PPF Investments. In acest fel, Romexterra are mari sanse sa-si construiasca un nume puternic pe piata," a declarat Lucian Perescu, unul dintre cei mai importanti fosti actionari ai bancii, care a vandut catre PPF Investments.

Fostii actionari ai Romexterra care au vandut catre PPF Investments au incredere deplina in compania care a devenit al doilea mare actionar al bancii.

"Am decis sa vindem catre PPF Investments in primul rand pentru ca au avut o oferta mai buna dar acesta nu a fost singurul motiv. Compania are imaginea unui investitor strategic hotarat si deja ne-a demonstrat asta, atat noua, cat si celorlalti actionari. Suntem foarte multumiti de alegerea facuta," a declarat Petre Mustetea, Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General al INSPET SA Ploiesti, unul dintre cei mai mari ex-actionari ca persoana juridica al Romexterra, care de asemenea a vandut catre PPF Investments.

Oficialii PPF Investments sunt de asemenea satisfacuti de succesul ofereti publice.

"Suntem foarte multumiti de interesul adresat ofertei noastre. Actionarii au inteles ca oferta noastra a fost cea mai buna de pe piata. Desi oferta se incheie vineri, avem in vedere relansarea aceleiasi oferte catre actionarii Romexterra," a adaugat Michal Šušák.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: