Cine sunt brokerii care au făcut tranzacţia de vineri cu Banca Transilvania

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

Tranzacţia prin care Bank of Cyprus a vândut vineri 10% din acţiunile Băncii Transilvania (TLV) pentru 368 mil. lei (82,5 mil. euro) a fost intermediată de firma cehă de brokeraj Wood, de partea vânzătorului, şi de Swiss Capital, cea mai mare firmă locală de brokeraj, de partea cumpărătorilor.

Cehii de la Wood sunt activi pe piaţa locală din 2007, dar abia la începutul anului şi-au deschis birou la Bucureşti. La conducerea biroului local este Bogdan Câmpianu, care a lucrat mai mult de nouă ani la Raiffeisen Capital&Investment (până în septembrie 2013).

Raiffeisen Capital & Investment a intermediat în 2009 tranzacţiile prin care Bank of Cyprus a preluat 9,7% din Banca Transilvania, tranzacţii pentru care doi oficiali ai Bank of Cyprus din România şi preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, au fost trimişi în judecată pentru manipularea pieţei de capital. Ei au fost achitaţi de Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti, procesul fiind acum la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Continuarea, in ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: