Banca Angliei va testa băncile în privinţa vulnerabilităţii la atacurile hackerilor

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

Banca Angliei va derula în acest an un program fără precedent de testare a vulnerabilităţilor individuale ale băncilor la atacurile hackerilor asupra infrastructurii IT, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Programul face parte dintr-o evaluare amplă a sistemelor IT din peste 20 de bănci mari şi alte instituţii financiare importante din Marea Britanie. Acţiunea va fi supravegheată de Andrew Gracie, director al diviziei speciale a băncii centrale britanice pentru lichidrea şi restructurarea instituţiilor de credit cu probleme financiare.

Scenariile avute în vedere vor utiliza cele mai recente informaţiidisponibile despre ameninţările din partea hackerilor, teroriştilor şi ţărilor care acţionează în afara cadrului internaţional.

"Marea Britanie dă tonul la nivel global în această privinţă, este ceva cu totul nou", a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Programul de "hacking etic" va implica specialişti de la companii care au avizul autorităţilor de a efectua teste prin care încearcă să pătrundă în sistemele informatice ale companiilor.

Rezultatele testelor se vor adăuga lecţiilor învăţate în cadrul procesului Waking Shark II de anul trecut, când în Citi-ul londonez a avut loc o verificare masivă a capacităţii sistemului bancar pe ansamblu de a rezista la un atac major.

Acţiunea de anul trecut nu a testat, însă, rezistenţa sistemelor informatice individuale ale instituţiilor financiare.

Multe dintre marile companii derulează astfel de verificări, dar programul din acest an este primul proces de amploare supravegheat de autorităţi cu scopul de a elimina vulnerabilităţile infrastructurii IT, inclusiv a sistemului de plăţi.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: