Eurobank and National Bank of Greece, nerăbdătoare să acceseze pieţele financiare

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

Grupurile elene Eurobank Ergasias ÅŸi National Bank of Greece se grăbesc să profite de pe urma climatului favorabil al Greciei de pe pieÅ£ele globale, după ce Eurobank a început, vineri, procesul de majorare a capitalului ÅŸi NBG urmează să anunÅ£e, marÅ£i, noua emisiune de bonduri pe cinci ani, transmite site-ul ekathimerini.com.

Eurobank şi NBG trebuie să-şi majoreze capitalul cu 2,95 miliarde de euro şi, respectiv, 2,18 miliarde de euro, după testele de stres derulate de compania BlackRock Inc.

Vineri, al treilea grup bancar elen, Eurobank, a anunÅ£at că, în perioada 25 - 29 aprilie, va emite acÅ£iuni noi pentru a-ÅŸi majora capitalul cu 2,86 miliarde de euro. Săptămâna trecută, Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) a angajat un consorÅ£iu, condus de compania canadiană Fairfax, ca investitor de bază al ofertei Eurobank, în timp ce aproximativ 10% din noile acÅ£iuni vor fi oferite unor investitori din Grecia.

MarÅ£i, National Bank of Greece începe demersurile pentru emisiunea de obligaÅ£iuni în urma căreia speră să obÅ£ină 750 de milioane de euro. Procesul se va finaliza joi, iar băncile care vor intermedia operaÅ£iunea sunt Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs ÅŸi HSBC.

Succesul băncilor elene în obÅ£inerea de fonduri de la investitori privaÅ£i, în martie, arată că Guvernul de la Atena îÅŸi poate îndeplini obiectivul de a reveni pe pieÅ£ele de obligaÅ£iuni, a afirmat recent guvernatorul Băncii Centrale a Greciei (BoG), George Provopoulos, într-un interviu acordat Bloomberg.

Continuarea, pe Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: