Workshop-uri gratuite pentru oamenii de afaceri

Data publicarii: 17-11-2006
Workshop-uri gratuite pentru oamenii de afaceriIn dorinta de a-i sprijini pe patronii romani cu solutii inovatoare, programul "Antreprenor in Romania", organizat de Webway, i-a pus ieri fata in fata pe oamenii de afaceri si pe specialistii in finantari, integrare europeana, fonduri structurale, solutii IT& C si e-commerce, aflam din Romania Libera. Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost conceput ca un "ghid practic gratuit de supravietuire in mediul concurential".

Workshop-urile s-au axat pe teme de actualitate precum: intrarea in lumea afacerilor; sustinerea planurilor intreprinzatorilor si identificarea in acest sens a celor mai bune banci/institutii financiare; efectele aderarii europene; reducerea costurilor firmelor gratie tehnologiilor moderne (transformarea Internetului in agent de vanzari); cresterea competitivitatii (prin sistemele de management al calitatii). Organizatorii evenimentului au pus un accent special pe efectele aderarii la UE, aratand ca integrarea europeana a Romaniei va creste presiunea competitiva in special in sectorul IMM.

Pentru a face fata acestui soc concurential, IMM-urile vor trebui sa obtina finantare nerambursabila sau credite bancare si sa foloseasca acesti bani pentru achizitionarea de servicii si produse (IT& C, consultanta si calificari necesare operarii pe piata europeana, specifice fiecarui sector de activitate).

Astazi, cursurile gratuite pentru intreprinzatori vor continua, vizand preponderent domeniul IT. Participantii vor afla care sunt abordarile de succes pentru implementarea solutiilor software in companiile medii si vor fi instruiti cum sa-si micsoreze costurile (folosind telefonia IP) sau cum sa-si aleaga infrastructura IT perfecta, fara a irosi un cent.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: