Crina Cosma ocupă locul liber de vicepreşedinte de la EximBank

Data publicarii: 30-04-2014 | Finante-Banci

Crina Cosma, 63 de ani, care în perioada 2009-2010 a fost director general interimar al Băncii Româneşti, a fost numită de adunarea generală a acţionarilor EximBank în funcţia de vicepreşedinte al băncii de stat, fiind responsabilă cu riscul, operaţiunile şi sistemul IT. Acţionarul majoritar al băncii este Ministerul Finanţelor.

Eximbank rămăsese cu un post de vicepreşedinte liber de mai bine de un an. Ministerul Finanţelor a mai încercat de două ori să ocupe acest post, dar cele două numiri anterioare – Mihai Mandreş şi Carmen Radu – nu au primit avizul BNR.

Cosma are experienţă de conducător de bancă, inclusiv pe zona de risc. Ea a fost director general adjunct al Băncii Româneşti timp de doi ani, iar anterior a făcut parte din managementul Bancpost.

Cosma a fost numită în această poziţie de adunarea generală a acţionarilor, iar numirea sa urmează să fie supusă aprobării din partea BNR. Mandatul Crinei Cosma urmează să se încheie în 2016, când se încheie şi mandatul actualului preşedinte al băncii, Traian Halalai.

Halalai a fost coleg cu Crina Cosma la Banca Românească, unde a ocupat o poziţie de director general adjunct din 2006 până în toamna anului 2012.

SURSA: ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: