S&P a revizuit la negativă perspectiva pentru 15 bănci europene

Data publicarii: 04-05-2014 | Finante-Banci

Agenția de evaluare Standard & Poors a anunțat marți că a revizuit, de la 'stabilă' la 'negativă', perspectiva pentru 15 bănci europene, printre care se numără Crédit Suisse, Deutsche Bank și Barclays, după ce parlamentarii europeni au aprobat un mecanism de restructurare a băncilor în dificultate, transmite Reuters.

Luna aceasta, Parlamentul European a adoptat în mod definitiv Mecansimul unic de soluționare care ar trebui să facă mai ușor și mai ieftin pentru contribuabil procesul de închidere a băncilor cu probleme. Prin intermediului unui fond alimentat chiar de bănci, procesul de restructurare a instituțiilor financiare cu probleme ar trebui să nu îi afecteze pe contribuabili.

Standard&Poors apreciază că sprijinul guvernamental extraordinar pentru bănci ar urma să se diminueze pe măsură ce organele de reglementare implementează cadrul de soluționare a instituțiilor financiare cu probeleme. în consecință, S&P a decis să revizuiască de la 'stabilă' la 'negativă', perspectiva pentru următoarele bănci: ABN AMRO Bank N.V., Banca Popolare dell'Emilia Romagna S.C., Bank of Ireland, Banque Internationale a Luxembourg, Barclays Bank PLC, Caisse Centrale du Credit Mutuel, Credit Suisse AG, Deutsche Bank AG, Deutsche Pfandbriefbank AG, ING Bank N.V., KBC Bank N.V., LGT Bank AG, Swedbank AB, UBS AG și VP Bank Verwaltungs—und Privat-Bank AG.

în schimb, S&P a îmbunătățit ratingurile pentru alte două bănci europene: Danske Bank A/S la 'A/A-1' de la 'A-/A-2', și Argenta Spaarbank N.V. la 'A-' de la 'BBB+'. De asemenea, agenția de evaluare a decis să mențină sub supraveghere cu implicații negative ratingul altor cinci bănci.

SURSA: AGERPRES.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: