Mercedes a vandut masina cu numarul 25.000.000

Data publicarii: 17-11-2006
Zilele trecut, cel mai influent brand auto - in opinia specialistilor - a aniversat vanzarea exemplarului cu numarul 25 de milioane, aflam din Banii Nostri. Masina vanduta cu acest prilej este ultima generatie a seriei "E". Alegerea nu este intamplatoare pentru ca in 1946 prima masina vanduta dupa al Doilea Razboi Mondial purta numele Mercedes 170 si este precursorul actualului E Class. In cei 60 de ani de existenta, modelul "E" s-a vandut in 11.5 milioane de exemplare si se afla la a saprea generatie. Evenimentul a avut locu la un showroomul din Sindelfingen, Germania.

Numerotarea celor 25 de milioane de unitati a inceput cu 1946, anul in care Mercedes a produs, dupa Al Doilea Razboi Mondial, prima sa masina. Numarul real al masinilor iesite pe poarta fabricilor Mercedes este mai mare pentru ca in acest calcul nu au fost luate masinile care au fost produse inaintea razboiului.

Klaus Maier, al doilea om in companie a declarat ca: "Primul nostru vehicul de dupa razboi a fost vandut in Sindelfingen, iar dupa 60 de ani de existenta pe piata am vrut sa reeditam momentul".

Un alt simbol al germanilor este Mercedes S Class, model ce a fost lansat in 1965 si domina atat piata produselor auto de lux, cat si intreaga gama de masini a Mercedes. In existenta sa de peste 40 de ani, clasa S s-a multiplicat in peste 4 milioane de exemplare.

Mai putin costisitorea calsa C a fost lansata in 1983 si s-a numit 190. Astazi este cel mai bine vandut produs al Mercedes si a vandut aproape 7 milioane de masini de la aparitia pe piata.

Constructorul german si-a diversificat gama de produse cu A, B, G si R Class, dar se implica si in segmentul mini cu brandul Smart.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: