Peste 1100 IMM-uri au beneficiat de garantiile FNGCIMM

Data publicarii: 17-11-2006
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a acordat in acest an, pana la aceasta data, peste 1200 de garantii, valoarea lor depasind suma de 100 milioane euro, facand in acest mod posibil accesul IMM-urilor la creditele bancare, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Valoarea creditelor garantate de FNGCIMM SA-IFN pentru diversi agenti aconomici se apropie de 200 milioane de euro, fiind incheiate de la inceputul acestui an un numar de 1237 de contracte de garantare, cel mai mare numar de garantii fiind acordate unor societati care activeaza in domeniul prestarilor de servicii, constructiilor si comertului.

Venind in intampinarea nevoilor clientilor si partenerilor sai FNGCIMM SA  acorda garantii pentru finantari pe termen mediu si lung, cum ar fi credite pentru investitii in completarea surselor proprii, si pe termen scurt, pentru asigurarea capitalului de lucru. De asemenea, Fondul garanteaza scrisori de garantie bancara.

Prin aceste garantii FNGCIMM SA -IFN preia riscul creditelor bancare acordate IMM-urilor, garantand pana la 80 % din credit, fara a solicita plata unor comisioane de analiza a dosarelor si nici alte comisioane sau taxe pentru emiterea sau gestionarea garantiei.

Prin cele 12 reprezentante si trei filiale, la care se adauga sucursala din Bucuresti si prin parteneriatul cu 19 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti, garantiile FNGCIMM SA-IFN opereaza la nivel national.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii SA (FNGCIMM SA IFN) a fost infiintat in decembrie 2001 prin H.G. nr. 1211/2001 in scopul sustinerii activitatilor intreprinzatorilor (IMM-uri, societati cooperatiste si persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice potrivit legii ), infiintarea sa fiind motivata de importanta sectorului IMM in ansamblul economiei nationale si de potentialul lui de a participa la crearea produsului intern brut, la dezvoltarea exporturilor, precum si la crearea de noi locuri de munca.

FNGCIMM SA faciliteaza accesul IMM-urilor la finantari prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare  contractate de la banci comerciale sau din alte surse, sustinandu-le activitatea  si prin acordarea de finantari directe pe programe si proiecte.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: