Profitul Bank Austria a crescut pe fondul scăderii provizioanelor

Data publicarii: 13-05-2014 | Finante-Banci

Grupul bancar austriac Bank Austria, care administrează toate operaÅ£iunile grupului italian UniCredit din Europa Centrală ÅŸi de Est, a anunÅ£at marÅ£i că în primul trimestru al acestui an a înregistrat un profit de 350 milioane de euro, cu 24,5% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, pe fondul scăderii provizioanelor, transmite Reuters.

'Un profit net de 350 de milioane de euro înseamnă că am început cu bine anul 2014, într-un mediu care continuă să fie caracterizat de dobânzi reduse ÅŸi o cerere limitată de credite', a informat directorul general de la Bank Austria, Willibald Cernko, într-un comunicat. Cernko s-a declarat optimist cu privire la perspectivele economice pentru restul anului 2014. 'Revenirea ar trebui să continue iar cererea de credit ar trebui să crească dacă actualele tensiuni geopolitice vor fi rezolvate în mod paÅŸnic', a precizat Willibald Cernko.

în primele trei luni ale anului, provizioanele Bank Austria au scăzut cu 22,6% până la 190 milioane euro, în condiÅ£iile în care s-au redus cu 28,5% până la 134 milioane de euro, graÅ£ie scăderii în mai multe ţări printre care ÅŸi Bulgaria ÅŸi România.

Bank Austria, care a demarat procesul de vânzare a diviziei din Ucraina, a informat că rămâne angajat faţă de această regiune în pofida tensiunilor provocate de criza politică dintre Kiev ÅŸi Moscova din cauza sprijinului rus pentru separatiÅŸtii din estul Ucrainei.

'DeÅŸi sperăm că tensiunile politice din regiune vor fi soluÅ£ionate în mod paÅŸnic, ne considerăm în continuare un investitor strategic pe termen lung în Europa Centrală ÅŸi de Est', a declarat responsabilul pentru divizia CEE la Bank Austria, Gianni Franco Papa.

în România, banca UniCredit Å¢iriac Bank este controlată de UniCredit Bank Austria în parteneriat cu omul de afaceri Ion Å¢iriac. UniCredit Å¢iriac Bank este una dintre principalele instituÅ£ii financiare, oferind servicii ÅŸi produse pentru aproximativ 600.000 de clienÅ£i activi, prin intermediul a 188 sucursale.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: