Immoeast a cumparat Polus Center Cluj cu 210 milioane euro

Data publicarii: 17-11-2006
Immoeast, fondul austriac de investitii a anuntat ca a achizitionat centrul comercial "Polus Center Cluj", aflat in prezent in stadiu de constructie, cu suma de 210 milioane euro, informeaza APA. Reprezentantii grupului austriac au precizat ca noul centru comercial din Cluj va fi gata pana la finele lui 2007. Immoeast a achizitionat Polus Center Cluj de la TriGranit Holding Ltd., una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliara din Europa Centrala si de Est.

TriGranit Holding a vandut un pachet de 25% din actiunile sale catre investitorul imobiliar Immoeast Immobilien Anlagen AG contra sumei de 400 de milioane de euro.         

"Polus Center Cluj" va fi amplasat la iesirea din Cluj si va avea o suprafata de 34 de hectare, suprafata efectiv construita fiind de 79.000 metri patrati. Pe o suprafata de aproximativ 60.000 metri patrati isi vor gasi locul peste 270 de magazine, cinematografe si restaurante.

Immoeast a anuntat ca va investi 130 milioane de euro in constructia a doua proiecte imobiliare in Bucuresti. Proiectele, denumite Jandarmeriei Office si respectiv Jandarmeriei Residence, vor fi amplasate in nordul Bucurestiului, in zona Baneasa.

Ansamblul de birouri, cu o valoare de 80 milioane euro, va avea o suprafata inchiriabila de 40.000 de metri patrati. Lucrarile de constructie sunt programate sa inceapa in vara lui 2007, urmand a se finaliza in 2009 sau 2010.

Banii Nostri 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: