Mario Draghi: BCE este conștientă de riscurile provocate de inflația scăzută persistentă

Data publicarii: 28-05-2014 | Finante-Banci

Banca Centrală Europeană este conștientă de riscurile ce apar în urma menținerii unui nivel prea scăzut al prețurilor pentru o perioadă de timp îndelungată, iar BCE dispune de instrumentele necesare pentru a readuce inflația sub control, a afirmat marți președintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.

Șeful BCE, Mario Draghi, împreună cu directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, și președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, participă în perioada 26-27 mai la Conferința pe teme de politică monetară organizată de Banca Centrală Europeană.

Președintele BCE a dat asigurări că există instrumentele necesare prin care poate fi obținut obiectivul BCE de menținere a inflației în zona euro sub nivelul de 2%. în luna aprilie, rata anuală a inflației în zona euro era de 0,7%, în creștere față de nivelul minim record de 0,5% în luna martie.

'Suntem conștienți de riscurile provocate de inflația scăzută persistentă', a afirmat oficialul european.

Banca Centrală Europeană (BCE) va utiliza orice măsuri neconvenționale pe care le are la dispoziție pentru a se asigura că nivelul scăzut al inflației nu se va menține prea mult timp în zona euro, a afirmat recent președintele BCE, Mario Draghi.

Consiliul guvernatorilor BCE se așteaptă la o perioadă prelungită cu un nivel scăzut al inflației, a explicat Draghi, și, dacă acest interval se prelungește, Banca Centrală Europeană va adopta măsuri.

'Vom monitoriza cu atenție evoluțiile și vom lua în considerare utilizarea tuturor instrumentelor pe care le avem la dispoziție', a afirmat președintele BCE.

SURSA: Agerpres.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: