Asigurătorii vor plăti daune mai mari pentru creditul comercial

Data publicarii: 18-06-2014 | Finante-Banci

în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (regiunea EMEA) este așteptată o creștere a daunalității aferentă asigurărilor creditului comercial până la sfârșitul lui 2014, ca urmare a problemelor de lichiditate cu care companiile se confruntă în încercarea lor de a profita de oportunitățile creșterii economice cu riscul supra-îndatorării.

Potrivit ultimului raport pe Credit Comercial în EMEA, realizat de compania de brokeraj în asigurări și consultanță de risc Marsh, mai multe țări s-au confruntat cu un nivel crescut al daunelor în primul trimestru al acestui an, după ce, în ultimele trei trimestre din 2013, înregistraseră o scădere a acestora. Nivelul maxim al daunelor urmează să fie atins în următoarele 12-18 luni.

“Condițiile economice și încrederea companiilor au cunoscut o îmbunătățire în regiunea EMEA. Cu toate acestea, în ciuda indicatorilor pozitivi, experiența ne arată că anumite companii vor trece peste limita optimă din punct de vedere financiar în încercarea de a se dezvolta odată cu încheierea perioadei de recesiune”, a afirmat Tim Smith, managing director Marsh International Trade Credit Practice.

“în același timp, asigurătorii oferă un grad mai mare de acoperire pentru o primă mai mică, pe fondul competiției permanente pentru clienți cu o daunalitate scăzută. Estimăm că nivelul daunelor va crește anul acesta în întreaga regiune, ceea ce poate duce la creșterea primelor pentru asigurările creditului comercial începând cu 2015”, a mai spus Smith.

Continuarea, în CAPITAL.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: