Ion Țiriac dă lovitura anului: Cea mai mare tranzacţie bancară

Data publicarii: Astazi, 19-06-2014 | Finante-Banci

UniCredit îşi va majora participaţia la banca românească UniCredit Ţiriac Bank de la 50,5% la 96%, potrivit Reuters, care citează presa italiană.

UniCredit va plăti pentru achiziţia pachetului de acţiuni 700 de milioane de euro, dintre care o parte cash, potrivit Reuters, care citează cotidianul italian Il Messagero.

Omul de afaceri Ion Ţiriac mai deţine circa 45% din capitalul Unicredit Ţiriac Bank, prin două firme, iar această tranzacţie era aşteptată de mai multă vreme.

Imperiul Ion Țiriac

Finalist de trei ori la Cupei Davis, Ion Ţiriac s-a dedicat mai întâi afacerilor legate de tenis, după care, la ieşirea României din regimul comunist, şi-a extins aria de interes, înfiinţând o bancă, acum parte a grupului Unicredit.

La vârsta de 73 de ani are o avere estimată la 800 - 850 milioane euro de Capital. Este divorțat, are trei copii,

în afară de bancă, Ţiriac Holding mai are afaceri în domeniu auto, în asigurări, imobiliare, petrol.

Anul trecut, cifra de afaceri a întregului grup de firme Ţiriac a fost 500 milioane de euro este, inclusiv cota aferentă participațiunilor deținute de Țiriac în 5 mari entități economice, potrivit Capital.

Divizia Auto Ţiriac Holdings include companii: Ţiriac Auto, importatorii (Hyundai Auto Romania, Premium Auto, M Car Trading, Romcar), Ţiriac Auto Rulate şi Auto Stop.

Țiriac deține Clubul Rezidențial Stejarii din Pădurea Băneasa și Residenz, trei centre de afaceri (central Țiriac, Nouveau și Vama Poștei), 18 showroomuri în București și în țară, spații comerciale (Metro Punct Piatra Neamț) și Praktiker din Târgu-Mureș, clădirea flotei de aeronave din Otopeni și 1.100 de hectare în spații intravilane în întreaga țară, conform investarului Capital.

Participațiile grupului includ: 44% din Unicredit Țiriac Bank, 44% din Allianz Țiriac, 40% din Meteor și Universal, 25% din servicii de handling pe Aeroportul Internațional Henri Coandă și 15% din Metro România.

Continuarea, pe Economica.