CEC Bank lansează microcreditele pentru agricultură

Data publicarii: 20-06-2014 | Finante-Banci

CEC Bank lansează microcreditele pentru agricultură, în urma convenţiei încheiate cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru derularea sumelor puse la dispoziţie din Fondul pentru microcreditare în agricultură, constituit la dispoziţia ministerului, conform OUG 43/ 2013.

Microcreditele sunt destinate susţinerii fermelor de familie şi facilitării accesului la finanţare al fermierilor, precizează CEC Bank într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Banca beneficiază de un fond în valoare de aproximativ 16,6 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării după utilizarea integrală a acestei sume.

Din fondul pus la dispoziţie de MADR, clienţii eligibili pot contracta de la CEC Bank credite pentru investiţii în domeniul agricol, în valoare de maximum 15.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de creditare de maximum 120 de luni, credite pentru asigurarea contribuţiei proprii aferente proiectelor de investiţii selectate prin PNDR, în valoare de până la 75.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de maximum 120 de luni, şi credite pentru susţinerea realizării producţiei agricole, în valoare maximă de 25.000 euro, în echivalent lei, pe o perioadă de creditare de maximum 24 de luni.

Avantajul principal al finanţărilor acordate prin Convenţia de lucru încheiată între CEC Bank şi MADR îl constituie costurile competitive, ce permit clienţilor eligibili un acces facil la finanţare.

în prezent, dobânda este de 6,1%, iar comisionul de acordare a creditelor este zero. Costurile includ comisionul de analiza de 0,4%, comisionul de gestiune de 0,04%, aplicabil lunar la soldul curent al creditului şi comisionul de evaluare a garanţiilor.

Facilităţile beneficiază de garanţie emisă de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de maximum 80% din valoarea creditului, plus alte garanţii din mixul acceptat de CEC Bank. Nu se solicita contribuţie proprie şi există posibilitatea obţinerii unei perioade de graţie.

'Prin lansarea acestor microcredite, CEC Bank îşi consolidează poziţia de partener strategic în susţinerea sectorului agricol. Venim astfel în sprijinul clienţilor eligibili cu produse de finanţare în condiţii de cost extrem de avantajoase, în scopul creării de noi oportunităţi de dezvoltare intensivă şi extensiva a agriculturii', arată Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: