Generali şi-a redus depozitele bancare cu o treime anul trecut

Data publicarii: 20-06-2014 | Finante-Banci

Depozitele bancare ale Generali, subsidiara locală a asigurătorului italian cu acelaşi nume, s-au redus cu aproxi-mativ 30% anul trecut,  până la 32,5 mil. lei (7,4 mil. euro), potrivit raportului anual al companiei.

Scăderea volumului depozitelor vine în condiţiile în care dobânzile plătite de bănci s-au redus vizibil pe parcursul anului trecut.

Cea mai mare parte a depozitelor, peste 60%, au fost constituite în lei (21,3 mil.) în timp ce echivalentul a 11,2 mil. lei a reprezentat plasamentele bancare în valută, inclusiv în franci elve¬ţi¬eni. Echivalentul a 5,2 milioane de lei erau plasamente în dolari americani, echi¬valentul a 4,4 mil. lei în euro şi numai 1,7 mil. lei în franci elveţieni.

 Italienii îşi ţin lichidităţile în con¬turile a nouă bănci de pe piaţa lo¬cală, însă cea mai mare parte din bani, circa 10,3 mil. lei, sunt administraţi de UniCredit Ţiriac, instituţie controlată de grupul italian UniCredit. Pe de altă parte, la Veneto Banca, o altă bancă cu capital italian, depozitele Generali se situează la mai puţin de un milion de lei.

SURSA: ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: