Bitcoin stârneşte interesul antreprenorilor români

Data publicarii: 23-06-2014 | Finante-Banci

Moneda virtuală Bitcoin începe să fie tratată cu seriozitate şi în ţara noastră, după ce din ce în ce mai mulţi antreprenori au renunţat să mai creadă că aceasta este o simplă schemă Ponzi.

Ceea ce mulţi considerau a fi o glumă la început s-a dovedit a fi o sursă de îmbogăţire pentru alţii. Moneda virtuală Bitcoin, creată de Satoshi Nakamoto, despre care nimeni nu ştie dacă există sau dacă este un grup, a făcut carieră în întreaga lume, iar acum a atras atenţia mai multor antreprenori români precum Radu Georgescu, Alexandru Lăpuşan sau Horea Vuşcan.

Alexandru Lăpuşan, care conduce compania românească de software Zitec, specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe, a declarat într-un interviu pentru Capital că va lansa o aplicaţie prin se vor putea face plăţi cu bitcoin. „Aceasta se va folosi de avantajele oferite de moneda virtuală  Bitcoin. Ea va fi lansată în SUA, dar sunt convins că va prinde foarte bine şi în România, pentru că este o sursă de bani pentru utilizatori. Ideea este că poţi face bani când nu ai o altă activitate. Nu vobim de sume mari, dar suficient de motivante“, a declarat Lăpuşan.

Radu Georgescu, cel care a creat grupul de firme Gecad şi care a realizat la sfârşitul anului trecut al treilea exit internațional în ultimii 10 ani, este convins că Bitcoin va fi ceva revoluţionar şi că moneda virtuală este doar la început. Deşi iniţial am crezut că este o altă schemă Ponzi şi am râs de această monedă, acum sunt convins că în următorii cinci ani Bitcoin va fi acceptat ca plată şi de băncile tradiţionale. Georgescu a devenit recent preşedintele consiliului de administraţie al companiei Coinzone. Coinzone propune un nou payment gateway global pentru Bitcoin și monede virtuale cu localizare pentru Europa și tările emergente. Compania are operațiuni în Statele Unite și Europa, dar și o puternică prezență în România prin departamentul său de dezvoltare. Recent, Coinzone a anunțat lansarea website-ului pentru noua platformă de plată destinată monedelor virtuale, care precede lansarea oficială a noului payment gateway pentru Bitcoin.

Continuarea, în Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: