Salariaţii BCR vs Electrica: unii sunt milionari, alţii n-au nici reducere

Data publicarii: 23-06-2014 | Finante-Banci

Statul cedează în aceste zile 51% din acţiunile Elec¬trica în cadrul unei oferte publice derulate pe bursă cu o valoare de peste 443 mil. euro, însă cei 11.245 de salariaţi ai companiei nu au niciun beneficiu de pe urma ofertei, spre deosebire de alte privatizări şi oferte ale statului din ultimii ani.

Spre exemplu, unii directori din cadrul BCR au câştigat sute de mii şi chiar milioane de euro cu ocazia privatizării băncii după ce salariaţii au primit la privatizare 8% din acţiuni la un preţ de 21 de ori mai mic faţă de cel plătit de Erste pentru pachetul de control al băncii.

„Am întrebat şi mi s-a răspuns că pe bursă toată lumea trebuie să aibă aceleaşi condiţii de cumpărare. Oricum la primele privatizări făcute la filialele E.ON, Enel sau CEZ în perioada 2005 - 2007 salariaţii aveau contract semnat conform căruia trebuia să primească 10% din acţiuni la preţul de vânzare şi nu au fost acordate acele acţiuni pentru că nu a vrut statul“, spune Marian Zaha¬rie, reprezentant al sindicatului din cadrul Electrica.

SURSA: ZF.