Cât economiseşti dacă plăteşti direct cu cardul de firmă. Studiu de caz

Data publicarii: 25-06-2014 | Finante-Banci

în jur de 15% din rulajele unei firme medii din domeniul comerţului sunt reprezentate de plăţile către furnizorii de utilităţi în timp ce 5% merg către salariile angajaţilor şi alţi 5% către combustibili, arată un sondaj al CNIPMMR. Sunt doar două exemple de tranzacţii ce pot fi realizate direct cu ajutorul unui card de firmă, fără comisioane şi fără timp pierdut la bancă.

Aproape un sfert  din rulajele lunare ale unei firme de dimensiuni medii cu afaceri în comerţul alimentar sunt reprezentate de plata utilităţilor (în principal energie electrică) , salariile angajaţilor şi alimentarea cu combustibil a maşinilor din dotare. în cazul  unui magazin cu rulaje lunare de 50.000 de euro, suma se ridică la 12.500 de euro în fiecare lună, bani care, dacă ar fi retraşi din contul firmei sau dacă ar fi plătiţi cu ajutorul instrumentelor clasice, ar atrage după sine comisioane deloc neglijabile pentru a nu mai pune la socoteală timpul pierdut la bancă şi efortul de a înregistra aceste cheltuieli în evidenţa firmei. Atât retragerea de numerar de la ghişeul băncii, cât şi introducerea unui ordin de plată sunt operaţiuni comisionate. Potrivit unui calcul Capital bazat pe taxele şi comisioanele afişate de bănci, dacă respectiva firmă ar alege să retragă bani din cont pentru fiecare din operaţiunile de mai sus ar pierde lunar până la 250 de euro sau 2% din suma totală alocată acestor cheltuieli.

O alternativă la îndemână o reprezintă cardul  de firmă (cardul business) a cărui utilizare directă reduce la zero comisioanele. Băncile care au în portofoliu cardurile business emise sub sigla Visa dau posesorilor posibilitatea posesorului să plătească, din faţa computerului şi fără comision, gazele, curentul electric, apa sau abonamentul de internet ori telefonie mobilă. Acelaşi produs special construit pentru firme poate fi utilizat pentru a achita fără comision combustibilul la orice benzinărie din România, dar şi pentru a transfera, tot fără comision şi tot prin intermediul serviciiilor de internet banking, bani din contul firmei către conturile de salariu ale angajaţilor.

SURSA: Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: