Activele celor cinci SIF-uri au crescut la 1,5 mld. euro

Data publicarii: 25-06-2014 | Finante-Banci

Activele nete ale celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au crescut în luna mai cu 5,1% faţă de luna anterioară, până la 6,7 miliarde lei (1,5 miliarde euro), creşterea fiind de 2,9% faţă de finalul anului trecut, potrivit datelor publicate luni Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Toate cele cinci SIF-uri au înregistrat aprecieri, începând cu 2,4% la SIF Muntenia şi până la 8,6% la SIF Transilvania. Pe ansamblul celor cinci luni din acest an, cu excepţia SIF Muntenia care este încă pe minus (-1,1%), toate celelalte patru SIF înregistrează creşteri cuprinse în intervalul 0,8% la SIF Moldova şi 7,4% la SIF Transilvania.

Potrivit AAF, preţurile de închidere pentru acţiunile SIF au stopat trendul descrescător de până acum şi înregistrează creşteri pe toată linia, pornind de la 1,3% la SIF Oltenia şi până la 16% la SIF Transilvania. Pe ansamblul anului 2014 însă, toate cele cinci SIF continuă să înregistreze corecţii ale preţurilor de închidere, pornind de la -6,7% la SIF Oltenia şi până la -15,3% la SIF Moldova.

în luna analizată, pe ansamblul SIF, investiţiile pe termen scurt au înregistrat o creştere cu 4,7%. Ponderea acţiunilor cotate din categoria celor înregistrate în total investiţii pe termen scurt pe ansamblul SIF, era la finele lunii raportate de 89,3 % (91,3% anterior), iar ponderea acestor acţiuni în total active SIF, s-a diminuat până la 60,9% faţă de 62,3% la finele lunii anterioare. Ponderea investiţiilor pe termen scurt în total active staţionează la 68,2% la finele lunii mai.

SURSA: Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: