Cel mai puternic bancher american are cancer la gât

Data publicarii: 02-07-2014 | Finante-Banci

Jamie Dimon, directorul executiv al celei mai mari bănci americane, JPMorgan Chase, şi unul dintre cei mai influenţi lideri de pe Wall Street, a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer la gât şi că va începe imediat un tratament de opt luni de chimioterapie, scrie Bloomberg.

Dimon, 58 de ani, a spus că va continua să conducă firma în toată această perioadă, dar va limita călătoriile.

Acţiunile băncii au scăzut uşor după anunţul privind cancerul la gât al lui Dimon, iar analiştii au adus în discuţie planul de succesiune la conducerea celei mai mari bănci americane, având în vedere că Dimon ocupă şi poziţia de preşedinte al board-ului.

într-o declaraţie a băncii, Dimon a spus că prognoza doctorilor în privinţa şanselor de vindecare este excelentă şi că nu sunt alte evidenţe de cancer la alte organe.

Dimon este fiul unui broker cunoscut din SUA. în 2011 el l-a confruntat în mod deschis pe şeful FED, Ben Bernanke, pe motivul noilor reglementări americane.

”Este unul dintre acei CEO emblematici, pe care îl identifici în totalitate cu compania. Este foarte important ca oamenii să ştie că încă se află aici, şi sunt sigură că va rămâne”, a declarat Nancy Bush, analistul care a fondat NAB Research, despre Dimon.

Gordon Smith, în vârstă de 55 de ani, şeful secţiei de retail banking, este cel mai probabil să fie succesorul lui Dimon, în cazul în care o conducere temporară este necesară. De asemenea, COO Matt Zames, în vârstă de 43 de ani, este văzut drept un pretendent la şefia băncii, potrivit lui Charles Peabody, un analist la Portales Partners. 

SURSA: ZF.